Te Paard

We zijn dus weer in een regenwoud en deze keer willen we het regenwoud op een wat andere manier bekijken dan doormiddel van een boardwalk. We gaan dit keer paardrijden. We hebben een trip geboekt bij een paardenstal waarbij het niet nodig is dat je ervaring hebt met paardrijden. We worden om acht uur ‘s ochtends opgehaald door een 4wd auto met daarin de (vrouwelijke) gids en zes meiden. Sander had het dus mooi voor elkaar, een hele dag op pad met 8 vrouwen. We komen bij de stal en daar krijgen we uitleg wat er wel en niet mag. Nou, er zijn eigenlijk maar twee belangrijke regels. Regel 1: de paarden mogen elkaar niet inhalen, dus als er een stopt, stoppen de paarden erachter ook allemaal. Regel twee: ze mogen geen gras eten, want als ze eenmaal beginnen, blijven ze eten en komt er nooit een einde aan de tocht.
Klinkt duidelijk allemaal dus dat moet ons lukken. De paarden worden verdeeld en we gaan op pad. We rijden door verschillende landschappen. Van open weiden, naar regenwoud, bossen en ook een stuk strand. Sommige stukken gaan we zelfs draven en over het strand gaan we zelfs galoperen. We vonden het allebei helemaal geweldig.

Na het paardrijden gaan we met de auto naar Port Douglas (stadje in de buurt) en gaan daar lunchen. Marieke wil graag omdat al het eten steeds zo veel is een kindermenu, maar de serveerster laat doodleuk weten dat kindermenu’s niet verkocht mogen worden aan volwassenen. Heel jammer. Na de lunch gaan we verder terug naar Cairns. We komen aan in een mooi resort waar we bij het inchecken te horen krijgen dat onze kamer is ge-upgrade. We krijgen een enorme kamer met een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer en uitzicht op het zwembad. Ook krijgen we ontbijt vouchers. Erg leuk dus. We gaan naar de stad om een tour te boeken met een boot naar het great barrier reef voor morgen. Brendan heeft ons de ocean spirit aangeraden dus daar gaan we dan ook voor. We boeken een boottrip naar twee plaatsjes op het rif, maar deze tocht is niet beschikbaar voor de volgende dag. Dit betekend dat we een gratis upgrade krijgen naar een duurdere trip naar een eilandje bij het rif. We hebben dus weer enorme mazzel.


Grotere kaart weergeven

Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>