To the Zoo

Pelikaan

Pelikaan

Vandaag zijn we een dagje naar de dierentuin geweest. Delwyn heeft ons eerst met de auto naar het station gebracht en daar vandaan zijn we met de trein naar het centrum gegaan. In het centrum zijn we op de ferry gestapt naar de overkant van de haven. Daar ligt op een berg de dierentuin. Met een bus worden we naar de ingang gebracht bovenop de berg zodat je door de dierentuin heen naar beneden loopt terug naar de ferry.

Het uitzicht is geweldig, de giraffen kijken heel mooi uit over de haven op het opera house en de bridge. (Weet niet of zij daar naar kijken.) We lopen door een soot kinderboerderij maar in plaats van geitjes staan er kangaroes en wallabees. Dan weet je zeker dat je in Australie bent. Bij de koalabeertjes kan je een ticket kopen zodat je met ze op de foto kan. Heel erg leuk. We mogen het verblijf van de beertjes in en kunnen heel dichtbij ze komen. We worden door de keeper op de foto gezet en we mogen met onze eigen camera zoveel foto’s maken als we willen. Het is zo leuk om ze van zo dichtbij te zien. En we hebben geluk, ze zijn wakker en dat komt niet zo heel erg veel voor. Ze slapen namelijk 20 uur per dag.
Verder zorgen we ervoor dat we veel van de praatjes van de keepers zien en horen want ze vertellen leuke dingen over de dieren. Bij de olofanten laten ze zien dat de dieren iedere dag wat oefeningen doen om ze fysiek en mentaal gezond te houden. Ze spelen voetbal, geven balken over aan elkaar met hun slurf en balanceren op een grote boomstam. Als we later op de dag nog een keer lang de olifanten lopen is er een in bad gegaan. De olifant is helemaal kopje onder en zwemt lekker rond. We hebben nog nooit een olifant zo zien zwemmen.
We zien ook een zeeleeuwen show en het voeren van de giraffen. Kortom een leuke dag. We gaan weer terug met de ferry en de trein en we worden weer bij het station opgehaald door Hans.
We gaan met de hele familie barbequen in de tuin en maken wat plannen voor de volgende dag.

Taronga ZOO panorama