Billabong wildlife park

Vandaag in het Billabong Wildlife park geweest. Bij de ingang hebben we kangoeroe voer gekocht. Als eerste krijgen we een praatje over koala’s. De informatie die verteld wordt is heel weinig maar het eindigt met een hele leuke kans om de koala’s nogmaals van dichtbij te zien. De oppasser tilt een van de koala’s van de boom af en neemt hem mee naar het publiek. Hij zet hem op een wat lagere tak en zo kan iedereen een voor een bij de koala gaan staan en met hem op de foto.

We mogen hem nu zelfs even aaien, als we maar niet aan zijn hoofd of oren komen. Na een tijdje als Sander net met hem op de foto wilt, heeft de koala er genoeg van. Hij wil terug naar zijn boom in zijn hok en hij ziet Sander voor oppasser aan. Hij dacht waarschijnlijk als ik maar op die lange jongen ga zitten dan brengt hij me vast terug. Maar de nageltjes van die koala zijn best scherp dus Sander vond het een iets minder aangename ervaring.
Vervolgens zijn we naar de kangoeroe’s en wallabee’s gegaan. Er zijn grote delen waar ze loslopen, net zoiets als onze kinderboerderij en delen waar ze kunnen gaan zitten of liggen waar het publiek niet mag komen. Hierdoor kunnen ze wel kiezen voor een rustig plekje als ze daar behoefte aan hebben.
Er waren genoeg beestjes die gevoerd wilden worden en ze aten zelfs uit je hand. Zelfs kangoeroe’s met een kleintje, wat ik niet verwacht had, want dieren met een jonkie zijn meestal heel voorzichtig.
Er zijn ook hokken met een paar aapjes, vogels en slangen. Deze dieren hebben we ook even bekeken maar we waren toch het meest geïnteresseerd in de koala’s en kangoeroes.
We zijn na ons bezoek aan het park vertrokken richting Coffs Harbour de volgende plaats waar we overnachten. Als we bij ons hotel komen zien we dat het restaurant van het hotel gebouwd is in een grote Nederlandse windmolen. Wij als Hollander voelen ons dus wel thuis.


Grotere kaart weergeven

Kangaroo’s: