Fraser Island

Weer vroeg op, pfff. Begint bijna op werk te lijken. Dit keer voor een 4wd bus tour rond het eiland. Het is bewolkt en twee grote touring car bussen op een 4wd vrachtwagen onderstel brengen ons langs de highlights van het eiland.

Onze eerste stop is de “Stonetool Sandblow”. Deze zandverstuifing verplaatst elke dag een behoorlijke hoeveelheid zand land inwaards. Een mooi uitzichtpunt en we stoppen er dan ook alleen voor een foto.
Volgende stop is Eilie creek. Dit is een mooie zoetwater rivier. Je kan met een boardwalk een stuk landinwaards lopen om dan vervolgens terug te lopen door het water, terug naar de kust. Lekker verfrissend dus daar zijn wij wel voor in. Al hoewel het niet zulk mooi weer is, het regent af en toe, is het wel warm. Over het strand rijdend komen we eerst een dingo tegen. nu hadden we al gehoord dat er veel ongelukken met deze wilde dieren gebeuren omdat ze zo vreselijk op honden lijken. Kinderen gaan ze dan aaien en mee spelen. Maar het blijft een wild dier dus hij zegt een keer hap. En inderdaad hij lijkt vreselijk op een hond. Als je niet beter wist, zou je het een hond noemen.
We rijden verder over het strand naar een groot scheepswrak. Dit wrak ligt hier al sinds 1935 en het is dan ook al behoorlijk aan het vergaan. Het ligt namelijk in de branding van de zee. Zout en lucht afwisselend, is duidelijk niet goed voor de lak. Het is behoorlijk verroest.

Tijdens het nemen van foto’s van dit wrak moet je wel voorzichtig doen. Langs het wrak rijdt namelijk gewoon verkeer. Het strand is de highway van dit eiland en dat is duidelijk te merken aan al het verkeer wat langs rijdt. Er mogen hier alleen maar 4wd auto’s komen en dat is niet voor niets. Even vergeet Marieke tijdens het foto’s maken van het strand dat het een weg is en meteen getoeter… sorry.. het komt nu eenmaal niet vaak voor dat je op het strand en de highway tegelijk staat dus dat vergeet je wel eens.

We rijden weer door en komen bij bergen met gekleurd zand (Coloured Sand). En inderdaad het heet niet voor niets zo. Langs het strand zien we opeens bergen met zand waarbij allerlei lagen gekleurd zand te zien zijn.

Na de iets wat tegenvallende Lunch (koude kippenpootjes) rijden we nog naar Central station. Een centraal punt op het eiland voor de houtkap. Omringt door regenwoud. Hier hebben we een stukje gelopen. Daarna nog als laatste stop naar Lake MacKenzie. Dit moet echt een prachtig strand zijn met een prachtig meer, als het zonnetje schijnt. En helaas het is alleen maar meer gaan regenen. Dit geeft een wat treurige sfeer, maar Marieke kan het toch niet laten om te gaan zwemmen. Het zand en het water zorgen er trouwens wel voor dat je sieraden weer heel mooi gaan glimmen. Maar onze trouwringen zijn nog zo nieuw, die glommen sowieso nog.