Walvissen

De volgende dag gaan we na het uitchecken nog mee met een walvis safari van een halve dag. Dit is echt geweldig. In een baai vlakbij Fraser eiland komen de walvissen ieder jaar op hun toch van antartica (waar ze “wonen”) naar warmer water (om hun “calf” op de wereld te zetten) even langs om te spelen. De jongen walvissen krijgen “les” in springen, met hun staart op het water slaan en toeristen vermaken. Je ziet heel duidelijk de kleintjes een beetje met hun staart op het water slaan en voorzichtig met hun koppie boven water komen. Vervolgens komt moeder voor de helft het water uit en komt met een enorme splash en kabaal weer in het water terecht waarna de kleine het gewoon na doet. Ontzettend leuk om te zien. We bekijken eerst een moeder-kind setje en varen daarna verder op zoek naar meer. We vinden later nog een setje waarna het na een tijdje een aantal setjes blijken. We hebben echt een geweldige ochtend.

En dan moeten we nog ruim 400 km rijden naar Rockhampton. We doen geen d-tours omdat we liever niet in het donker rijden omdat er dan grote kans bestaat dat je kangoeroe’s aanrijdt en dat willen we absoluut niet. We komen om half zeven aan, als het al donker is, maar geen problemen gehad. In Rockhampton eten we bij Pacino’s. Marieke neemt een pizza Vesuvius, deze is gevuld met hele scherpe salami. De rest van de avond is ze stil en rent ze af en aan naar de kraan.


Grotere kaart weergeven

Walvis video’s:

Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>