Whitsundays

Vanuit Rockhampton rijden we naar Arlie Beach, het stadje bij de white Sunday islands. Het is 500 km rijden dus we nemen wederom geen d-tours omdat het veel tijd kost om zo’n afstand te overbruggen.
In Arlie Beach boeken we een boottochtje. We gaan met de boot naar drie plaatsen. Eerst een stukje door het regenwoud lopen naar een uitzichtpunt. Vervolgens naar een plaatsje waar je heerlijk kunt zwemmen en op het strandje liggen en als laatste naar een snorkel plaats.
De eerste keer worden we met een klein motorbootje van de grote boot naar de kant gebracht waarbij we slechts twee stappen door het water hoefden om aan land te komen. Na het prachtige uitzichtpunt bekeken te hebben ook weer met het motorbootje terug. Voor het strandplekje moest je gewoon helemaal tot over je middel door het water lopen vanaf de boot naar het strand. Het maakt dus niet uit, je komt allemaal nat terug op de boot. Na dit zwemplekje een heerlijk buffet met heerlijke broodjes en lekker beleg. Vervolgens naar het snorkelplekje bij een stuk koraalrif. Omdat er best veel mensen aan boord waren die gingen snorkelen en vanwege de wind was het water niet heel helder. Er zweven dan allemaal kleine stukjes in het water, van planten en een beetje zand van de bodem. Dat was een beetje jammer. (Of wij zijn gewoon vreselijk verwend met het koraal op Bonaire.)
Op de weg terug raakten we in gesprek met een Duits echtpaar. Het was leuk om met hen te praten over al hun belevenissen tijdens hun rondreis.

Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>